غار شاپور، آثار باستانی ساسانیان در کازرون
تندیس غول آسای شاپور اول ساسانی در غار شاپور کازرون یک تندیس هفت متری زیبا است که از یک ستون آهکی که از سقف غار تا کف آن امتداد داشته، تراشیده شده است. این غار در انتهای تنگ چوگان و در چهار کیلومتری شهر بیشاپور در شهرستان کازرون قرار دارد.
این غار در فاصله ۸۰۰ متری از سطح زمین قرار دارد و دهانه آن حدوداً ۳۰ متر است. این مجسمه در زمان ساسانیان ساخته میشود و از تراشیدن یک ستون چکیده غول پیکر ساخته شده است و در حدود ۱۷۰۰ سال از آن زمان میگذرد ولی وقتی اعراب به ایران حمله میکنند بخاطر انداختن آن روی زمین دستان تندیس کنده شده و صورت آن نیز تخریب شد.
در بالای تاج شاپور در ابتدا یک کوریمبوس قرار داشت. کوریمبوس گویی است که در بالای تاج پادشاهان ساسانی قرار داشت که نماد مهر و نشان خانواده ساسانیان بوده است.
این کوریمبوس فلزی در حدود ۱.۵۵ متر ارتفاع و ۱ متر عرض داشته است و وزن آن به بیش از یک تن میرسیده است. این کوریمبوس متاسفانه توسط تازیان دزدیده شد و میتوان پی برد که جنس آن از نقره یا طلا بوده است و دزدان عمدا مجسمه را به زمین انداخته بوده اند تا بتوانند این فلز ارزشمند را بدزدند.
روی هم رفته میتوان گفت که غار شاپور یکی از زیباترین غارهای ایران باستان است و این مجسمه پر از انرژی است و همچین حسی را القا میکند که گویی دارد به یک نقطه استراتژیک نگاه میکنم و مجسمه ساز با یک مهارت خاص لباس و آرایش مو و … را خلق کرده است.